СПОСОБИ ОХОРОНИ ОБꞌЄКТІВ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ У СФЕРІ ХАРЧУВАННЯ

Автор(и)

  • Євгенія Швець
  • Наталія Таран

Ключові слова:

сфера харчування, об’єкти інтелектуальної власності, ноу-хау, рецептура, правова охорона, заявочні документи

Анотація

Передумовою розвитку суб’єктів сфери харчування є використання об’єктів інтелектуальної власності, які перетворюються на інновації, що здатні в майбутньому підвищити конкурентоспроможність та за рахунок передачі майнових прав дозволять отримати додатковий прибуток. Такі об’єкти відносяться до різних інститутів інтелектуальної власності – авторських і суміжних прав, промислової власності, засобів індивідуалізації товарів і послуг, а також, нетрадиційних об’єктів інтелектуальної власності

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-16