ПРАВОВА ОХОРОНА ОБ’ЄКТІВ АВТОРСЬКОГО ПРАВА В КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЯХ

Автор(и)

  • Євгенія Якуша науковий співробітник Центру правового забезпечення розвитку науки і технологій НДІ інтелектуальної власності НАПрН України, Україна

Ключові слова:

право інтелектуальної власності, авторське право, об’єкти авторського права, правова охорона об’єктів авторського права, креативні індустрії

Анотація

Креативні індустрії є на сьогодні одними з ключових рушіїв розвитку економіки, спостерігається постійне збільшення частки таких галузей економіки у ВВП розвинених країн. Креативні індустрії можуть забезпечити не тільки економічне зростання великих компаній, але й забезпечити розвиток середнього та малого бізнесу.

Основною особливістю креативних індустрій є те, що в основі їх діяльності лежать об’єкти авторського права. Це зумовлює необхідність забезпечення належного рівня правової охорони таких об’єктів з огляду на їх безпосередній вплив на успішність існування тієї чи іншої креативної галузі економіки.

Креативні індустрії не відстають від технологічного прогресу, у зв’язку з цим постає питання про необхідність постійної актуалізації законодавства у сфері авторського права.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-19